saaremaa

17.-19. juulil sõidetakse Saaremaal enduro GP-etapp. MM-sarja hõngu lisavad võistlusele kolmekordne enduro maailmameister, soomlane Eero Remes ja MM-sarjas võistlev eestlane Priit Biene.

Algselt oligi Saaremaa võistlus planeeritud enduro maailmameistrivõistluste etapina, kuid koroonapandeemia tõttu lükkus MM-etapp Saaremaal edasi 2021. aastasse. Kuna korraldajad olid juba osa tööd ära teinud ja Eesti vabariigi praegused COVID-19 piirangud lubavad sellises mahus võistlust korraldada, otsustati, et enduro GP Estonia toimub algselt planeeritud kuupäevadel Eesti meistri-ja karikavõistluste etapina.

Enduro GP Estonia korraldajad on Saaremaal Kuressaare ümbruses ette valmistanud põnevad võistlusrajad, kuhu stardib erinevates klassides üle saja võistleja.

Reedel, 17. juulil toimub võistlejate paraadsõit, kui kõik osalejad sõidavad kolonnis kell 19.30 võistluse hoolduspargist Kalda puiesteelt Kuressaare keskväljakule, kus toimub ka võistluste avamine. Paraadi käigus sõidetakse ka läbi Kuressaare piiskopilinnuse. Laupäev ja pühapäev on võistluspäevad, kui sõltuvalt päevast ja võistlusklassist sõidetakse kaks kuni neli 50-kilomeetrist ringi, kus on kaks endurokatset, üks krossikatse ja üks publikukatse Kuressaare lossipargis. Enduro GP Estonia lõpetamine ja autasustamine toimub pühapäeval Kuressaare keskväljakul.

"Kui sai selgeks, et MM-sari koroonakriisi tõttu sellel aastal Eestisse ei jõua, asusime kohe uurima, kas ja kuidas tänavust võistlust korraldada. Meil oli palju tööd juba tehtud ja Saaremaa valla näol hea koostööpartner ning otsustasime, et teeme võistluse Eesti tiitlivõistluste etapi staatuses ja võtame seda kui osana ettevalmistust MM-sarja etapiks," ütles enduro GP Estonia peakorraldaja Veiko Biene. "Endurosõitjate huvi Saaremaa radade vastu on suur ja tulemas on ka külalisi Soomest ning Lätist. Meie jaoks on väga oluline järgida Eesti vabariigi poolt kehtestatud nõudeid avaliku ürituse korraldamise osas ning Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni reegleid motovõistluste korraldamiseks praegustes oludes."

Allikas: ERR

Pin It

Statistika

1.png8.png1.png2.png0.png5.png9.png
Täna500
Eile1940
Sel nädalal5789
Selles kuus37158
Kokku1812059

  • IP: 3.16.66.206
  • Brauser Unknown
  • Brauseri versioon
  • Operatsioonisüsteem Unknown

TOIMETAJA VALIK

Uudiskiri

Liituge meie uudiskirjaga

Tellige uudiskiri oma postkasti ja saage lisateavet meie toodete ja teenuste kohta.