saaremaa

Reedel alanud Saaremaa Merispordi Seltsi regatt avas käesoleva hooaja purjetamise Eesti karikasarja, milles osaleb 15 paadi- ja purjelauaklassi.

Eesti Jahtklubide Liidu president Kalev Vapper ütles, et "Saaremaa kui mereriik on alati purjetamisest lugu pidanud ja purjetajaid hästi võõrustanud. Kodune konkurents läheb meil aasta-aastalt tugevamaks, aga oleks tõesti tore, kui olümpia-aastal purjetaksid ennast pildile uued potentsiaalsed tegijad, kes mõnelt järgmiselt olümpiaregatilt Eestile medali tooks."

Esimesel regatipäeval tervitas purjetajaid päikesepaiste ja vaikne läänetuul kiirusega 2-4 m/s. Meeldivates purjetamisoludes peeti kolm sõitu klassile Optimist. Avapäeva järel läks 3 punktiga juhtima William Liiv, kes lisaks viimase sõidu võidule lisas seeriasse 2. ja 5. koha. Liidrist ühe punkti kaugusel on koduvetel purjetav Kaur Vesberg ühe sõiduvõidu, 3. koha ja valestardiga. Teise kohaga võrdsete punktidega asub kolmandal real Martin Rahnel, kes finišeerus kaks korda 2. kohal ja korra 7. kohal.

Punktivõrdsuse juures annab Vesbergile eelise parimate sõitude võrdlus. Tüdrukute esikolmikus on reedeste sõitude põhjal Ann Carolin Victoria Vürst 10 punktiga, Anni Kubjas 13 punktiga ja Susanna Maria Jõgi 15 punktiga.

Zoom8 ja Laser 4.7 klassid alustavad purjetamist laupäeval.

Regati avamisel Roomassaare sadamas tervitasid noorpurjetajaid Saaremaa Merispordi Seltsi juhatuse liige Jaanis Prii ja Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas. Regati ja kogu võistlussarja alguse märgiks heiskas Eesti Jahtklubide Liidu lipu värske jääpurjetamise Ice Optimist klassi Eesti meister Anni Kubjas.

Allikas: ERR



Pin It

Statistika

1.png7.png7.png1.png0.png3.png9.png
Täna1271
Eile1879
Sel nädalal8196
Selles kuus48457
Kokku1771039

  • IP: 54.162.130.75
  • Brauser Unknown
  • Brauseri versioon
  • Operatsioonisüsteem Unknown

TOIMETAJA VALIK

Uudiskiri

Liituge meie uudiskirjaga

Tellige uudiskiri oma postkasti ja saage lisateavet meie toodete ja teenuste kohta.