Laupäeval lõppesid autoralli Eesti meistrivõistlused 55. korda sõidetud Saaremaa ralliga. Võidu võtsid Egon Kaur ja Silver Simm (Volkswagen; 1:05.32,9).

Avapäeva lõpuks hoidis liidrikohta värske autoralli juuniorite maailmameister Robert Virves (Škoda), kes võitis kolmest kavas olnud kiiruskatsest kaks. Kaur lõpetas reedese võistluspäeva Ken Torni (Škoda) järel kolmandana.

Laupäeva esimese kiiruskatse võitis Virves ja teise Kaur. Ralli kuuendal kiiruskatsel näitas võimu Torn, kes ühtlasi kerkis üldarvestuses uueks liidriks. Paraku oli Torn sunnitud kahe rehvi purunemise tõttu ralli seitsmenda kiiruskatse järel katkestama ning liidrikohale tõusis Kaur.

Viimasel kuuel kiiruskatsel püsis Kauri edu vahemikus viis kuni kaheksa sekundit ning lõputabelis jäi kahte kiiremat rallisõitjat lahutama 7,8 sekundit.

"Ralli oli algusest peale keeruline. Stardis oli kaks väga kiiret saarlast (Torn ja Virves - toim) ja seega oli arvata, et võidu nimel tuleb tihe rebimine. Nii ka läks. Kahju, et Torn pidi katkestama. Ta ilmselt astus samasuguse reha otsa nagu meie eelmisel aastal, kui pidime rehvipurunemise tõttu katkestama," sõnas Kaur pärast võistlust.

"Me ei võtnud väga riske, aga ei saa öelda, et me seetõttu oleksime aeglaselt sõitnud. Me ikkagi üritasime sõita nii kiiresti kui võimalik. Usun, et tempo oli üldpildis päris hea," märkis Virves.

Kolmanda koha saavutas Priit Koik (Škoda), kes kaotas võitjale minuti ja 48 sekundiga. Eelviimasel etapil Paides Eesti meistritiitli kindlustanud Gregor Jeets (Škoda) oli Saaremaa ralli kokkuvõttes neljas (+1.55,1).

Allikas: ERR


Pin It

Statistika

1.png7.png6.png9.png6.png7.png1.png
Täna1782
Eile1592
Sel nädalal6828
Selles kuus47089
Kokku1769671

  • IP: 3.89.163.120
  • Brauser Unknown
  • Brauseri versioon
  • Operatsioonisüsteem Unknown

TOIMETAJA VALIK

Uudiskiri

Liituge meie uudiskirjaga

Tellige uudiskiri oma postkasti ja saage lisateavet meie toodete ja teenuste kohta.